Utstyrsliste: Bilvoks, pusseklut, 2 lo-frie kluter

Antatt tidsbruk: 5-10 minutter

Briller er til daglig i kontakt med alt fra hender til grus-sprut. Dette kan helt klart være en utfordring for de som ønsker å ta vare på brilleglassene sine. Briller, monokler og forstørrelsesglass har alle noe til felles, de er sårbare for riper i glasset. Dette kan være både irriterende og lite pent. I enkelte tilfeller kan det også påvirke funksjonaliteten til brillene. Å kjøpe nye briller eller å bytte brilleglass kan noen ganger være nødvendig, spesielt om ripene er store og dype nok, men frykt ikke! Veldig ofte skal det bare litt bilvoks, noen få kluter og litt pusseteknikk til for å fikse dette helt på egen hånd.

Bruk en vanlig pusseklut for briller for å rengjøre brillene ordentlig før du setter i gang.

  1. Bruk en lo-fri klut til å smøre bilvoks på området hvor det er riper i glasset. Bruk små sirkulære bevegelser inntil ripene forsvinner. Kan ta opp til 5 minutter.
  2. Bruk lunket vann for å skylle brillene og fjerne resterende voks. Tørk de så med en ren og lo-fri klut.

Noen riper kan være litt dypere og vanskeligere å få bort enn andre. I så tilfelle kan du gjenta disse stegene flere ganger helt til ripene forsvinner. Dette tipset bør ikke benyttes på briller som har spesialbelegg som f.eks. solbriller, da dette kan føre til at beleggene forsvinner.

 

 

Forbehold om innhold