Fjerne flekker fra teppet

Tepper kan reddes på ulike måter om man er raskt ute.

Teppe
Foto: Emdot / flickr
Tid:
3-5 minutter
Vanskelighetsgrad: Lett
Utstyrsliste:

Potetmel eller tøybleier og klut

Det viktigste du kan gjøre om du søler på teppet er å fjerne den med en gang. Venter du blir flekken mye vanskeligere å få bort. Selv om du ikke har små barn kan det være lurt å ha et par tøybleier liggende, de har nemlig utrolig god oppsugningsevne. Potetmel er også et alternativ som de fleste har tilgang på. Om uhellet er ute og du ikke har noe av dette på lur må du bruke noe annet med god absorberingsevne, f.eks. en mikrofiberklut

 • Steg 1

  Legg potetmel eller tøybleien over flekken. Om du bruker sistenevnte, stå gjerne på den, slik at den får sugd opp så mye som mulig. Har du sølt veldig mye, bruk mer potetmel eller flere bleier.

 • Steg 2

  Når du har fått sugd opp det meste av vesken med tøybleien, bearbeider du flekken med en fuktig klut. Om du bruker potetmel kan du enten støvsuge eller koste det opp når flekken har tørket.

 • Steg 3

  Bruker du tøybleie og klut, begynn ytterst, og arbeid deg innover mot midten. Ikke gni rundt eller hardt frem og tilbake, da kan du ødelegge fibrene.

 • Steg 4

  Oppdager du flekkene senere, finnes det ulike rensemidler hos de fleste forhandlere. Se etter de mest miljøvennlig alternativene.

   

   

  Kilder:

  1.

  2.

Og der var vi i boks!

Fikk du ikke fikset det selv? Finn en lokal reparatør som kan hjelpe deg!

Hva vil du fikse?