Utstyrsliste: White spirit forurenset av maling, to kanner/beholdere med lokk, eventuelt en gammel nylonstrømpe 

Antatt tidsbruk: ca. 5 min + hviletid

Har du renset penslene dine i white spirit og sitter igjen med møkkete white spirit? White spirit forusenset med maling er slettes ikke oppbrukt. Ved å gjenbruke den utsetter du også turen til miljøstasjonen. White spirit inneholder nemlig løsemidler og restene skal derfor leveres som farlig avfall.

Slik går du frem for å gjenbruke white spiriten. 

  1. Hell den brukte white spiriten med malingrester over i en kanne med lokk. White spirit skal alltid oppbevares i en tett beholder ellers vil løsemidlene fordunste. Merk beholderen med en tusj "brukt", så går du ikke surr. Hver gang du har med brukt white spirit heller du det over i den brukte beholderen. 
  2. Når beholderen har stått en stund vil malingrestene ha sunket til bunnen. Du kan da helle den tilnærmet klare væsken på toppen forsiktig fra den brukte beholderen over i en annen beholder.  Hvis du ikke vil vente til malingen legger seg som bunnfall, kan du sile ut malingrestene ved å helle white spiriten med malingrester igjennom en nylonstrømpe. Den klare væsken i den nye beholderen merker du "silt for maling", den er nå klar til bruk igjen. Litt misfarget, men ellers like god som ny.
  3. Metoden kan brukes mange ganger, helt til løsemidlene er fordunstet. Du vil da merke at den resirkulerte væsken ikke lenger løser opp maling. 

 

Kilde: http://www.klikk.no/bolig/oppussing/article784025.ece

 

Forbehold om innhold