Gjenbruk av white spirit

Visste du at white spirit brukt til penselrens kan brukes om igjen?

maling
Tid:
circa 5 min + hviletid
Vanskelighetsgrad: Lett
Utstyrsliste:

White spirit forurenset av maling, to kanner/beholdere med lokk og eventuelt en gammel nylonstrømpe 

Har du renset penslene dine i white spirit og sitter igjen med møkkete white spirit? White spirit forusenset med maling er slettes ikke oppbrukt. Ved å gjenbruke den utsetter du også turen til miljøstasjonen. White spirit inneholder nemlig løsemidler og restene skal derfor leveres som farlig avfall.

Slik går du frem for å gjenbruke white spiriten.

 • Steg 1

  Hell den brukte white spiriten med malingrester over i en kanne med lokk. White spirit skal alltid oppbevares i en tett beholder ellers vil løsemidlene fordunste. Merk beholderen "brukt" med en tusj, så går du ikke i surr. Hver gang du har med brukt white spirit heller du det over i den brukte beholderen. 

 • Steg 2

  Når beholderen har stått en stund vil malingrestene ha sunket til bunnen. Du kan da helle den tilnærmet klare væsken på toppen forsiktig fra den brukte beholderen over i en annen beholder. Hvis du ikke vil vente til malingen legger seg som bunnfall, kan du sile ut malingrestene ved å helle white spiriten med malingrester igjennom en nylonstrømpe. Den klare væsken i den nye beholderen merker du "silt for maling", den er nå klar til bruk igjen. Litt misfarget, men ellers like god som ny.

 • Steg 3

  Metoden kan brukes mange ganger, helt til løsemidlene er fordunstet. Du vil da merke at den resirkulerte væsken ikke lenger løser opp maling. 

   

   

  Kilde: 

Og der var vi i boks!

Fikk du ikke fikset det selv? Finn en lokal reparatør som kan hjelpe deg!

Hva vil du fikse?