Line vant fiksekonkurransen

Line Storvoll Strømseth pusset opp den gamle benken og bordet og ble første vinner i Naturvernforbundets fiksekonkurranse. Se hvordan hun fikset hagemøblene og bli med i konkurransen du også!

Slik ble benken og bordet etter at Line hadde pusset dem opp. Foto: Line Storvoll Strømseth
Slik ble benken og bordet etter at Line hadde pusset dem opp. Foto: Line Storvoll Strømseth
Tid:
Vanskelighetsgrad:
Utstyrsliste:

– Vi hadde et gammelt slitent bord og en benk stående på verandaen, begge er laget i smijern og tre og trengte en grundig overhaling.

Både benk og bord ble skrapet og pusset før jeg kunne starte med malingen. Maling fant jeg i kjelleren hos pappa. Det var rester fra da han malte vinduene på huset for en god del år siden, men den funket like fint fortsatt. Jernet måtte grunnes med en maling som skulle hindre rustdannelse, før jeg kunne male hvitt.

Når to strøk hvit maling var lagt og tørket var benken blitt så fin at jeg følte den trengte nye puter. Jeg kjøpte innleggsputer og en liten skumgummimadrass som jeg skar til så den passet benken. Trekk til madrassen ble sydd av et gammelt dynetrekk, og putetrekk av gamle slitte dongeribukser med oppskrift fra bloggen til Jenny Skavlan.

Jeg er svært fornøyd med resultatet! Det var mye jobb, men tanken på arbeidet som er lagt ned gjør det ekstra deilig å roe helt ned på den nye benken. Samtidig sparte jeg både lommeboka og miljøet, og det er alltid et pluss.

 

Line Storvoll Strømseth, Tromsø

 

 

.

Bli med i fiksekonkurransen!

I forbindelse med kampanjen Ta vare på det du har arrangerer Naturvernforbundet konkurransen Fiksa det!. Send oss bilder av noe du har reparert, pusset opp eller fikset. Klær, møbler, sko, sykler eller bålpanner – noe som var ødelagt/utgått på dato og som er satt i stand for videre bruk.

I hvert nummer av Naturvernforbundets medlemsblad Natur & miljø kåres en vinner. Hver vinner blir premiert med et bokgavekort på 500 kroner. På slutten av året kåres "Årets fikser" blant de tidligere vinnerene. "Årets fikser" får Naturvernforbundets spesiallagde fikse-sett, med utstyret du trenger til å ta vare på det du har.

Slik kan du delta

■ Send ett eller flere bilder av det du har fikset i jpg/png-format til tavarepa@naturvernforbundet.no.

■ Har du bilde av hvordan tingen så ut før, vil vi gjerne ha det også.

■ Skriv noen få linjer om hvordan du gjorde det og hva du synes om resultatet.

■ Skriv «fiksa det!» i emnefeltet.

■ Av praktiske årsaker tar vi kun imot digitale bilder, sendt på e-post.

■ I siste nummer av Natur & miljø i 2016 kårer vi «Årets fikser».

 

 

Og der var vi i boks!

Fikk du ikke fikset det selv? Finn en lokal reparatør som kan hjelpe deg!

Hva vil du fikse?