Utstyrsliste: Mildt oppvaskmiddel, skjerpestål.

Antatt tidsbruk: 3-5 minutter

Oppbevarer du knivene dine riktig? Og husker du å vedlikeholde dem? Følger du disse rådene holder knivene seg skarpe mye lenger.

Hvordan bør knivene oppbevares?

  1. I kjøkkenskuffen: I skuffen bør knivene oppbevares så de ikke gnisser mot hverandre eller andre redskaper. Bruk originalemballasjen, innredning til skuffene eller lag dine egne slirer av papp.
  2. I knivblokk: Velg en som passer dine kniver og som det er enkelt å rengjøre.
  3. Magnetlist: Knivenes favoritt. Knivene kan henge uten å berøre hverandre, og den er veldig enkel å holde ren.

Slik skal knivene vaskes:

  1. Vask kniven med mild såpe så raskt som mulig etter bruk.
  2. Tørk kniven rett etter vasking.
  3. Vask aldri kniven i oppvaskmaskinen.
  4. Har du kniv med treskaft bør denne gnis inn med en nøytral olje innimellom.

Skjerping av kniv:

Skjerpestål er en fil som kommer i mange ulike materialer. Porselensutgaven er skånsom og effektiv, og kan brukes på alle typer kniver (unntatt de sagtannede). Den brukes på denne måten:

  1. Hold kniven slik du vanligvis holder den
  2. Hold skjerpestålet omtrent vannrett i den andre hånden
  3. Legg den innerste delen av kniven an på skjerpestålet så høyt oppe som mulig
  4. Lat som du skal skjære en tynn skive av skjerpestålet med en jevn og rolig bevegelse
  5. Pass på at du kutter gjennom hele knivens lengde
  6. Snu kniven, og gjenta prosessen

Man får kjøpt mange typer knivslipere, fra små elektriske maskiner til slipestaver av diamant. Felles for dem er at de ikke sliper knivene dine, men i beste fall skjerper dem. I de aller fleste tilfeller er det både enklere og mer hygienisk med et enkelt skjerpestål.

Kilde: http://www.krembolle.com/kniver/hvordan-vedlikeholde-kniven-hjemme/

 

 

Forbehold om innhold