Slik tar du vare på knivene dine
Oppbevaring og vedlikehold av kniver.

Mildt oppvaskmiddel og skjerpestål
Oppbevarer du knivene dine riktig? Og husker du å vedlikeholde dem? Følger du disse rådene holder knivene seg skarpe mye lenger.
Hvordan bør knivene oppbevares?
Steg 1
I kjøkkenskuffen: I skuffen bør knivene oppbevares så de ikke gnisser mot hverandre eller andre redskaper. Bruk originalemballasjen, innredning til skuffene eller lag dine egne slirer av papp.
Steg 2
I knivblokk: Velg en som passer dine kniver og som det er enkelt å rengjøre.
Steg 3
Magnetlist: Knivenes favoritt. Knivene kan henge uten å berøre hverandre, og den er veldig enkel å holde ren.
Slik skal knivene vaskes:
Steg 1
Vask kniven med mild såpe så raskt som mulig etter bruk.
Steg 2
Tørk kniven rett etter vasking.
Steg 3
Vask aldri kniven i oppvaskmaskinen.
Steg 4
Har du kniv med treskaft bør denne gnis inn med en nøytral olje innimellom.
Skjerping av kniv:
Skjerpestål er en fil som kommer i mange ulike materialer. Porselensutgaven er skånsom og effektiv, og kan brukes på alle typer kniver (unntatt de sagtannede). Den brukes på denne måten:
Steg 1
Hold kniven slik du vanligvis holder den.
Steg 2
Hold skjerpestålet omtrent vannrett i den andre hånden.
Steg 3
Legg den innerste delen av kniven an på skjerpestålet så høyt oppe som mulig.
Steg 4
Lat som du skal skjære en tynn skive av skjerpestålet med en jevn og rolig bevegelse.
Steg 5
Pass på at du kutter gjennom hele knivens lengde.
Steg 6
Snu kniven, og gjenta prosessen
Man får kjøpt mange typer knivslipere, fra små elektriske maskiner til slipestaver av diamant. Felles for dem er at de ikke sliper knivene dine, men i beste fall skjerper dem. I de aller fleste tilfeller er det både enklere og mer hygienisk med et enkelt skjerpestål.
Og der var vi i boks!
Funket det ikke?
Gi oss tilbakemelding: post@tavarepadetduhar.no