Utstyrsliste: Skarp barberhøvel

Antatt tidsbruk: 5-10 min. 

Nupper på klær oppstår når klesfibre i ulik lengde eller kvalitet gnisser mot hverandre og danner en floke. Derfor er områder hvor klærne gnisser mot noe annet, som armhulen, mer ut satt enn andre steder. Det er ført og fremst på klær av blandingsmaterialer at nupper oppstår, på grunn av den blandete fibersammensetningen. Når nuppene først er et faktum er ikke gode råd dyre. Alt du trenger er en skarp barberhøvel for å få tilbake et nuppefritt plagg.

 

  1. Legg plagget med nupper på et flatt underlag, eller ha det på deg
  2. Dra barberhøvelen forsiktig over nuppene. Ikke press for hardt, da risikerer du å skade fibrene i plagget. Barberbladet i høvelen sørger for at fibrene som holder nuppene kuttes rett av, uten at fibrene blir dratt utover.
  3. Rens barberbladet med jevne mellomrom for oppsamlede nupper
  4. Det er viktig å bruke en skarp høvel slik at man unngår å dra i nuppene. Av samme årsak er det å nappe bort nuppene for hånd  i utgangspunktet ikke å anbefale. Når du drar i nuppene er det fare for å skade de gjenværende fibrene i plagget. I tillegg vil nappingen resultere i at fibrene som festet nuppen blir strukket utover, og den løse enden vil derfor lett kunne floke seg og danne nye nupper. 

 

Kilde: http://www.kk.no/mote/barberh%C3%B8velen-fikser-nuppete-kl%C3%A6r-24055 

 

 

Forbehold om innhold