Bare siden 1995 har avfallsmengden i Norge økt med over 50 prosent. Kastingen er et stort miljøproblem. Nordmenns forbruk av energi og ressurser er så høyt at vi ville trengt nærmere tre jordkloder hvis alle skulle ha levd som oss.

Naturvernforbundet ønsker å hjelpe deg på veien til å ta vare på tingene dine. Gjennom enkle tips og triks kan du selv sørge for godt vedlikehold og enkle reparasjoner, slik at det du er glad i kan leve videre.

Naturvernforbundet ønsker også å synliggjøre hverdagsheltene som finnes over hele Norge. Fiksere som tar vare på håndverket, slik at du kan ta vare på tingene dine. Hos oss finner du en oversikt over lokale håndverkere i ditt nærområde, slik at du kan lett få hjelp til å forlenge levetiden på det som betyr noe for deg.

De som vil ha deg til å bruke og kaste har et stort overtak på de som vil hjelpe deg med å ta vare på det du har. En bortgjemt skredder, et lite hull i veggen der en skomaker tilbyr alt fra nøkkelfiling til veskereparasjon. En møbelsnekker som kan trekke om den gamle sofaen, en urmaker som kan få liv i bestefars klokke. De kan spare deg for tusener av kroner i unødvendige innkjøp – og naturen og klimaet for unødvendig ressursbruk.

Det å reparere framfor å kjøpe nytt er bra for miljøet. I lys av de store miljøproblemene vi står overfor, kan vi ikke innrette samfunnet slik at vi belønnes for å bruke og kaste, mens det er dyrt og vanskelig å ta vare på det vi har. Vi ønsker å jobbe for et samfunn hvor gjenbruk, reparasjoner og vedlikehold er i fokus.

Dette starter med hver enkelt av oss. Vi må ta vare på det vi har. La oss sammen endre forbruksvanene våre ved å ha det gøy, spare penger og passe på miljøet vårt.

 

«Ta vare på det du har» sine støttespillere:

Finn.no

Sparebankstiftelsen

Oslo Håndverk- og Industriforening

Mesterbrevnemda

Kitchen

UNESCO

Miljødirektoratet