Hvordan få DAB-signal på din gamle FM-radio

I 2017 ble FM-nettet stengt. Har du fremdeles en gammel FM-radio, kan du likevel få den til på virke. Alt du trenger er en DAB-adapter.

Gammel radio med knapper
Tid:
5 minutter
Vanskelighetsgrad: Lett
Utstyrsliste:

DAB-adapter

Kanskje du har en gammel Tandberg Sølvsuper, et stereoanlegg eller en annen radio som du gjerne vil fortsette å bruke? Når FM-nettet slås av, er det over og ut for disse radioene. Det vedtok Regjeringen i mars 2015, etter at det var kjent at mer enn femti prosent mottok radiosignalene digitalt. 

Tonnevis med radiosøppel
Ved utgangen av 2014 hørte 44 prosent av lytterne på FM-radioer. Det betyr at hundretusener av radioapparater potensielt kan bli avfall, selv om det ikke er noe teknisk galt med dem. En liten investering er alt som skal til for å forlenge livet til radioen din. En slik adapter er også svært enkel å koble opp.

 

 

       DAB-adapter til bilen

 

  • Steg 1

    Velg adapter som passer til din radio og ditt bruk. Det finnes egne modeller til bruk i bil. Noen adaptere har også nettradio, som gir deg tilgang til utenlandske kanaler. Her kan du få hjelp i butikken.

  • Steg 2

    Koble adapteren til lyd-inngangen på apparatet. I bilen søker den innebygde FM-senderen i adapteren seg opp til en ledig FM-frekvens og sender DAB-signalene til den gamle bilstereoen din.

  • Steg 3

    Skru på adapteren og radioen og fell en tåre for FM-nettet.

Og der var vi i boks!

Fikk du ikke fikset det selv? Finn en lokal reparatør som kan hjelpe deg!

Hva vil du fikse?