Fjern hakk og riper i snowboard

Har du fått riper i snowboardet, eller noen stygge hakk i ditt gamle trofaste brett? Det trenger heldigvis ikke bety at du må gå til anskaffelse av et nytt.

Snøbrett
Tid:
45-60 minutter
Vanskelighetsgrad: Medium
Utstyrsliste:

P-Tex stang, kniv/stålsikle og kantsliper/fil

Lite er så frustrerende som å oppdage en ny ripe eller et nytt hakk når du rengjør snowboardet etter en tur i bakken. Er man uheldig og kjører over en stein, eller andre harde materier kan man raskt skade brettet uansett hvor flink man er til å kjøre. Er det veldig mange eller dype riper og hakk kan det være lurt å oppsøke en profesjonell, men ganske mye kan du faktisk fikse selv

  • Steg 1

    Rengjør brettet godt.

  • Steg 2

    Tenn på en P-Tex stang og la den dryppe som stearin på en stålsikle. Rull tuppen rundt så den ikke lenger frigjør karbon (du vil ha blå, ikke gul flamme). Hold stanga nært inntil ripen/hakket på brettet og la det renne (ikke dryppe) ned i hakket. La det fylle seg godt opp og litt over hakket siden P-Tex krymper når det stivner.

  • Steg 3

    Når det har kjølt seg ned kan du forsiktig bruke en kniv eller en stålsikle til jevne ut der hakket var. Hold redskapet i en 45° vinkel og dra forsiktig over området. Når underlaget er helt jevnt er jobben gjort!

Og der var vi i boks!

Fikk du ikke fikset det selv? Finn en lokal reparatør til å hjelpe deg!

Hva vil du fikse?