Utstyr: DAB-adapter
Tidsbruk: 5 minutter

Kanskje du har en gammel Tandberg Sølvsuper, et stereoanlegg eller en annen radio som du gjerne vil fortsette å bruke? Når FM-nettet slås av, er det over og ut for disse radioene. Det vedtok Regjeringen i mars 2015, etter at det var kjent at mer enn femti prosent mottok radiosignalene digitalt. Først ut er Nordland, der FM-nettet slukkes 11. januar. Deretter følger de andre fylkene, som perler på en snor, helt til FM kun blir å finne i historiebøkene.

Tonnevis med radiosøppel
Ved utgangen av 2014 hørte 44 prosent av lytterne på FM-radioer. Det betyr at hundretusener av radioapparater snart blir avfall, selv om det ikke er noe teknisk galt med dem. En liten investering er alt som skal til for å forlenge livet til radioen din. En slik adapter er også svært enkel å koble opp.

1. Velg adapter som passer til din radio og ditt bruk. Det finnes egne modeller til bruk i bil. Noen adaptere har også nettradio, som gir deg tilgang til utenlandske kanaler. Her kan du få hjelp i butikken.
2. Koble adapteren til lyd-inngangen på apparatet. I bilen søker den innebygde FM-senderen i adapteren seg opp til en ledig FM-frekvens og sender DAB-signalene til den gamle bilstereoen din.
3. Skru på adapteren og radioen og fell en tåre for FM-nettet.

 

 

 

       DAB-adapter til bilen

 

Forbehold om innhold