Fjerne flekker fra teppet

Tepper kan reddes på ulike måter om du er raskt ute.

Bilde av hånd som fjerner flekk på teppe ved siden av ei katt

Tid:

3-5 minutter

Vanskelighetsgrad:

Lett

Utstyrsliste:

klut, Potetmel eller tøybleier

Det viktigste du kan gjøre om du søler på teppet er å fjerne flekken med en gang. Venter du blir flekken mye vanskeligere å få bort. Selv om du ikke har små barn kan det være lurt å ha et par tøybleier liggende, de har nemlig utrolig god oppsugningsevne.

Potetmel er også et alternativ som de fleste har tilgang på. Om uhellet er ute og du ikke har noe av dette på lur må du bruke noe annet med god absorberingsevne, f.eks. en mikrofiberklut.

Legg potetmel eller tøybleien over flekken. Om du bruker sistenevnte, stå gjerne på den, slik at den får sugd opp så mye som mulig. Har du sølt veldig mye, bruk mer potetmel eller flere bleier.

Når du har fått sugd opp det meste av vesken med tøybleien, bearbeider du flekken med en fuktig klut. Om du bruker potetmel kan du enten støvsuge eller koste det opp når flekken har tørket.

Bruker du tøybleie og klut, begynn ytterst, og arbeid deg innover mot midten. Ikke gni rundt eller hardt frem og tilbake, da kan du ødelegge fibrene.

Oppdager du flekkene senere, finnes det ulike rensemidler hos de fleste forhandlere. Se etter de mest miljøvennlig alternativene.

Kilde: Flekkfjerning: Slik unngår du skjemmende flekker på teppet (dagbladet.no)

Og der var vi i boks!

Takk for at du fikser!

Du har nå spart miljøet for naturinngrep og klimautslipp! Har du lyst til å gjøre mer for miljøet?

Trenger du en reparatør?

Søk i vår oversikt over reparatører som fikser klær, møbler, sykler og elektronikk.

Eller se på kart

Se på kart