Slik fikser du mobilen din

Har du knust skjerm eller dårlig batteri? Kanskje løse knapper og lignende? De fleste telefoner kan fikses. Les vår guide og gjør det selv!

Tid:

1 time

Vanskelighetsgrad:

Middels

Utstyrsliste:

Diverse verktøy, Reservedel

Å reparere en smarttelefon kan virke skremmende, men det er faktisk mye enklere enn du tror. Du sparer mye på å bytte ut slitte eller ødelagte deler selv, og dessuten er det veldig bra for miljøet!

Noen telefoner kan være vanskelige å åpne, men det finnes spesialverktøy som kan kjøpes for en billig penge. Og når du først har åpnet den, er det ofte enkelt å bytte ut den aktuelle delen.

Det finnes mange gjør-det-selv-videoer som leder deg trygt gjennom hele prosessen.

Husk! Noen leverandører opphever garantien på telefonen hvis du åpner den selv. Er telefonen ganske ny, bør du vurdere å levere den inn til en sertifisert reparatør.

Slik går du frem:

Ta stilling til om du skal sende telefonen til reparasjon hos en profesjonell reparatør, eller om du skal prøve å gjøre jobben selv.

Velg leverandør av reservedeler. Det finnes en rekke forskjellige tilbydere. Noen har også garantier på delene sine. Det kan være lurt å søke flere steder, for prisene varierer. Her er noen alternativer:

www.ifixit.com

http://www.formymobile.co.uk/

På www.ebay.com og www.amazon.com vil du finne et stort utvalg av reservedeler til de fleste mobiltelefoner.

Sjekk at det er riktig del før du bestiller. Bruk hele typebetegnelsen, for eksempel: «Sony Xperia 10», «Samsung Galaxy S10», «iPhone 6» eller «Nokia Lumia 930» når du søker deg frem.

Bestill riktig verktøy. For noen telefoner trenger du et eget verktøy som du kan kjøpe sammen med reservedelene. Det koster ikke mye.

Vent på pakke i posten 🙂

Følg fremgangsmåten som du finner på siden du bestilte delene på. Det ligger også en drøss med how-to videoer på Youtube, bare søk på modellen din! Eks: «Nokia Lumia 930» «screen» «replace».

Gå sakte frem, og pass på at du tar vare på alle skruene. Legg skruene og delene etter hverandre i den rekkefølgen du skrudde dem ut. Følg instruksjonene nøye!

Sett telefonen sammen. Så er det bare å glede seg til neste fikse-utfordring!


Og der var vi i boks!

Takk for at du fikser!

Du har nå spart miljøet for naturinngrep og klimautslipp! Har du lyst til å gjøre mer for miljøet?

Trenger du en reparatør?

Søk i vår oversikt over reparatører som fikser klær, møbler, sykler og elektronikk.

Eller se på kart

Se på kart