Vedlikehold av skjærebrett

Slik tar du vare på trefjøla.

Tid:

2-4 minutter + salting over natten

Vanskelighetsgrad:

Lett

Utstyrsliste:

Nøytral matolje, Oppvasksåpe, Salt

Skjærebrettet er kanskje kjøkkenets mest brukte redskap. Trefjøler er naturlig antibakerielle og med enkel rengjøring og jevnlig vedlikehold kan de holdes helt bakteriefrie og pene i lang tid.

Slik rengjør og vedlikeholder du et skjærebrett laget av tre:

Vask med varmt vann og såpe etter bruk.

Skyll godt av for å få bort såperester.

En gang i blant kan du dekke skjærebrettet med salt og la det stå over natten. Det trekker ut bakterier og væske. Skyll godt av og sett inn med nøytral matolje.

Kilde: Bruk og vedlikehold av skjærebrett | Matlidenskap.no

Og der var vi i boks!

Takk for at du fikser!

Du har nå spart miljøet for naturinngrep og klimautslipp! Har du lyst til å gjøre mer for miljøet?

Trenger du en reparatør?

Søk i vår oversikt over reparatører som fikser klær, møbler, sykler og elektronikk.

Eller se på kart

Se på kart