Vedlikehold av skjærebrett
Slik tar du vare på trefjøla.
![](https://naturvernforbundet.no/content/uploads/sites/4/2022/10/Vedlikehold-av-skjaerebrett-ta-vare-på-det-du-har-1920x1222.jpg)
Skjærebrettet er kanskje kjøkkenets mest brukte redskap. Trefjøler er naturlig antibakerielle og med enkel rengjøring og jevnlig vedlikehold kan de holdes helt bakteriefrie og pene i lang tid.
Slik rengjør og vedlikeholder du et skjærebrett laget av tre:
Vask med varmt vann og såpe etter bruk.
Skyll godt av for å få bort såperester.
En gang i blant kan du dekke skjærebrettet med salt og la det stå over natten. Det trekker ut bakterier og væske. Skyll godt av og sett inn med nøytral matolje.
Kilde: Bruk og vedlikehold av skjærebrett | Matlidenskap.no
Og der var vi i boks!
Takk for at du fikser!
Du har nå spart miljøet for naturinngrep og klimautslipp! Har du lyst til å gjøre mer for miljøet?