Skjærefjøl og skjærebrett – vask, behandling og vedlikehold
Slik tar du vare på trefjøla og skjærebrett i tre.
Skjærebrettet er kanskje kjøkkenets mest brukte redskap. Trefjøler er naturlig antibakerielle og med enkel rengjøring og jevnlig vedlikehold kan de holdes helt bakteriefrie og pene i lang tid.
Slik rengjør og vedlikeholder du et skjærebrett laget av tre:
Vask med varmt vann og såpe etter bruk.
Skyll godt av for å få bort såperester.
En gang i blant kan du dekke skjærebrettet med salt og la det stå over natten. Det trekker ut bakterier og væske. Skyll godt av og sett inn med nøytral matolje.
Kilde: Bruk og vedlikehold av skjærebrett | Matlidenskap.no
Og der var vi i boks!
Takk for at du fikser!
Du har nå spart miljøet for naturinngrep og klimautslipp! Har du lyst til å gjøre mer for miljøet?