Vedlikehold av skjærebrett

Slik tar du vare på trefjøla.

Kniv og skjærebrett
Tid:
2-4 minutter, salting over natten.
Vanskelighetsgrad: Lett
Utstyrsliste:

Oppvasksåpe, salt og nøytral matolje.

Skjærebrettet er kanskje kjøkkenets mest brukte redskap. Trefjøler er naturlig antibakerielle og med enkel rengjøring og jevnlig vedlikehold kan de holdes helt bakteriefrie og pene i lang tid.

Slik rengjør og vedlikeholder du skjærebrett lagd av tre:

 

  • Steg 1

    Vask med varmt vann og såpe etter bruk.

  • Steg 2

    Skyll godt av for å få bort såperester.

  • Steg 3

    En gang i blant kan du dekke skjærebrettet med salt og la det stå over natten. Det trekker ut bakterier og væske. Skyll godt av og sett inn med nøytral matolje.

     

     

    Kilde: 

Og der var vi i boks!

Fikk du ikke fikset det selv? Finn en lokal reparatør som kan hjelpe deg!

Hva vil du fikse?