Naturvernforbundet er landets største miljøorganisasjon med over 35.000 medlemmer. I over 100 år har vi jobbet bredt for å ta vare på naturen. Å redusere forbruket vårt er blitt en stadig viktigere del av det arbeidet. 

I et miljøperspektiv er det nesten alltid best å bruke tingene våre lengst mulig. Med disse nettsidene ønsker Naturvernforbundet å hjelpe deg med det! Her finner du enkle tips og triks til hvordan du selv kan sørge for godt vedlikehold og enkle reparasjoner, og en oversikt over reparatører slik at du kan lett få hjelp til å fikse tingene dine. Trenger du et miljøvennlig gavetips? Da anbefaler vi å gi et reparasjonsgavekort!

Naturvernforbundet jobber også politisk for retten til å reparere.

Har du lyst til å engasjere deg?

Tre handlinger for et redusert forbruk

Ta vare på det du har! Noen ganger må man kjøpe nytt, men ikke like ofte som vi gjør i dag. Vi kan ha tingene våre lenger ved å reparere dem selv eller å oppsøke en reparatører. Med disse sidene har vi gjort det lettere for deg å reparere og vedlikeholde tingene dine med fiksetips og tips til reparatører over hele landet.

Bruk reklamasjonsretten! Vi har etter loven krav på at tingene varer i minst to år eller fem år (avhengig av type produkt). Dessverre er det få av oss som kjenner og anvender reklamasjonsretten. Sannsynligheten for at du kjøper en ny sko når borrelåsen virker dårlig eller en ny telefon når den svikter etter bare to år, er med andre ord stor! Vår oppfordring er: bruk reklamasjonsretten! Her er en nyttig guide til hvordan du går frem for å klage.

Støtt oss! Politikere har et stort ansvar for å få ned forbruket og det finnes en rekke tiltak de kan gjøre. De kan for eksempel gjøre det billigere og enklere å reparere, selge og kjøpe brukt. Dette jobber vi i Naturvernforbundet for. Vi jobber også internasjonalt gjennom blant annet Friends of the Earth Europe for strenge produktkrav som gjør at ting holder lenger. Støtt oss gjerne i dette arbeidet ved å bli medlem!

Les mer om Naturvernforbundet på våre hovednettsider.

 

Nettsiden er utviklet med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB.